Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ljupco-smokovski-dreamstime.com Elektronikproduktion | 18 november 2013

Chargestorm köper tillbaka stundentprojekt

Chargestorm, som arbetar med lösningar för laddning av elfordon, köper tillbaka resultatet av ett studentprojekt, ”Promil”, i Demola East Sweden.
Åtta studenter har utvecklat en ny lösning för företagets laddstolpe för elbilar. I Demola kan företag presentera reella problem som studenter i tvĂ€rvetenskapliga projektgrupper arbetar fram en unik lösning för. Är lösningen tillrĂ€ckligt intressant kan den gĂ„ samma vĂ€g som ”Promil”.

”Den hĂ€r överlĂ„telsen Ă€r en bekrĂ€ftelse pĂ„ att tanken med Demola fungerar”, sĂ€ger Fredrik Borgsjö, verksamhetsansvarig för Demola East Sweden som drivs av Norrköping Science Park.

”Det arbete som studenterna gör, Ă€ven i ett sĂ„ tidigt skede, har en verklig effekt i företagen. Det hĂ€r var dessutom ett av tre pilotprojekt som genomfördes under vĂ„ren och dĂ€rför Ă€r det extra roligt att det har tagits hela vĂ€gen tillbaka till företaget. Vi ser det som en indikation pĂ„ goda möjligheter för de projekt som nu pĂ„gĂ„r att nĂ„ motsvarande resultat. Till exempel sĂ„ vet vi redan att ett av projekten har sin köpare beredd nĂ€r det vĂ€l Ă€r fĂ€rdigt”, fortsĂ€tter Fredrik.

Patrik Lindergren pĂ„ uppdragsgivaren Chargestorm, Ă€r mycket nöjd med resultatet ”Promil” och med Demola:

”Vi sĂ„g det hĂ€r som ett spĂ€nnande sĂ€tt att fĂ„ en ung grupp mĂ€nniskor med nya perspektiv att titta pĂ„ hur en framtida smart laddningsstolpe kan se ut, ocksĂ„ för att kunna produceras i höga volymer. Det har varit givande och intressant att följa studenternas arbete, Ă€ven om de har haft vĂ€ldigt fria hĂ€nder. Av oss fick de nĂ„gra fĂ„ riktlinjer initialt, följt av nĂ„gon uppföljning under projektets gĂ„ng”, berĂ€ttar Patrik.

Patrik Lindergren berÀttar att Chargestorm i sitt eget arbete Àr vÀldigt fokuserade pÄ dagen för att kunna bygga sina produkter. Ett projekt som detta blir viktig forskning kring hur laddstolpen kan göras annorlunda i framtiden. Han lÀgger ocksÄ till att det resultat man nu tar in i bolaget kommer att bli en bas för ett kommande utvecklingsarbete. SÄ smÄningom följer en lÀngre "produktifierings"-process för att ta lösningen vidare.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1