© kheng-guan-toh-dreamstime.com Elektronikproduktion | 21 november 2013

Saabs konkurrent EADS kan säga upp 8'000

Försvars- och flygplanstillverkaren EADS vill stuva om ordentligt i sin verksamhet, något som kan leda till att 20 procent av personalen vid enheten Airbus Defence & Space division kan sägas upp.
Det är den tyska nyhetsbyrån Dpa som citeras i Reuters och som hävdar att stora uppsägningar kan vara att vänta, enligt källor. Mer information ska dock släppas i december.

Det fransk-tyska bolaget står inför stora omställningar säger källan, något som kan leda till uppsägningar av runt 8´000 anställda. I juli meddelade EADS att uppsägningar kunde bli aktuella senare under året när space och defence-divisionerna slogs samman. Att sälja av enheter som inte hör till kärnverksamheterna skulle också kunna bli aktuellt.

Under föregående år skapade EADS rubriker i och med att man försökte få till ett samgående med brittiska BAE Systems. Regeringarna i Tyskland, Frankrike och England kunde dock inte enas och samtalen lades ned.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1