Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mariusz-szachowski-dreamstime.com Komponenter | 08 januari 2014

Svensk Elstandard vill standardisera MEMS

Mikroelektromekaniska system – MEMS – blir allt viktigare i olika slags apparater. Det ställer också högre krav på standarder.
I själva verket är det de senaste årens utveckling av MEMS och av de ingående mikromekaniska komponenterna som ligger bakom många av de nya tekniska funktioner som vi vant oss vid i vardagen, skriver Svensk Elstandard.

För att få en enhetlig jämförelse mellan olika fabrikat och metoder, finns det en internationell standard, IEC 62047, för provning av de olika material som ingår i dessa komponenter, där olika delar av standarden behandlar olika provningar. IEC 62047 fastställs också som svensk standard SS-EN 62047 av SEK Svensk Elstandard.

I standarden ingår också några delar som behandlar provning av kompletta mikromekaniska komponenter, t ex elektroniska kompasser (SS-EN 62047-19). Den delen fastställdes som svensk standard i december, liksom SS-EN 62047-11 för bestämning av längdutvidningskoefficienten och SS-EN 62047-18 för böjprovning av tunnfilmsmaterial. Delar på gång behandlar bland annat draghållfasthet hos ledande film på flexibla substrat och bestämning av Poissons-tal för tunnfilmsmaterial.

Arbetet med IEC 62047 sker i den tekniska kommittén SC 47F, Micro-electromechanical systems, inom IEC, den internationella organisationen för standardisering på det elektrotekniska området.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-27 09:32 V9.5.1-2