Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© george-tsartsianidis-dreamstime.com Elektronikproduktion | 22 januari 2014

Whirlpool stänger i Norrköping - 323 sägs upp

Vitvarutillverkaren Whirlpool bedömer att fabriken i Norrköping inte är konkurrenskraftig nog och därför ska enheten nu avvecklas, meddelades under dagen.
Det var ett hårt slag för industrin i Norrköping som presenterades under dagen. Ledningen för Whirlpools fabrik meddelade att enheten inte anses konkurrenskraftig nog av de amerikanska ägarna, och att fabriken ska vara helt avvecklad i slutet av året.

- Vi inleder förhandlingar med de fackliga organisationerna på måndag. Ännu finns inga erbjudanden eller förslag om avgångsvillkor på bordet, säger Whirlpools svenske vd Raphael Delrue enligt SVD Näringsliv som i sin tur refererar till TT.

På plats i Norrköping har man tillverkat främst mikrovågsugnar med en output på cirka en halv miljon enheter per år. Nu kommer produktionen istället att hamna ute i Europa.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1