Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Aros Electronics Elektronikproduktion | 06 februari 2014

Stora investeringar hos Aros Electronics

Göteborgsbaserade Aros Electronics investerar nu tungt för att möta efterfrågan inom främst det industriella fältet och fordonsindustrin.

Bakom investeringsbeslutet ligger enligt företaget positiva signaler från beställare av elektronik för industriella tillämpningar och inom fordonsindustrin. Aros Electronics ökar nu sin produktionskapacitet ordentligt för att hinna med.
" Det här innebär en stark utveckling vid vår produktionsanläggning i Mölndal."
Aros vd, Tomas Rundberg, menar att investeringarna är viktiga för att företaget ska kunna ta vara på de marknadsmässiga framgångar man noterat den senaste tiden. – För att få full utväxling på den kompetens vi besitter i företaget och kunna upprätthålla den servicenivå och leveranskapacitet man förknippar med oss, måste vi vara offensiva, förklarar han. Resultatet är en helt ny lina för automatmontering av hålmonterade komponenter. Linan består av en monteringsrobot från PMJ, en Ersa Versaflow3 selektivlödningsmaskin, två stycken lackrobotar från PVA, kretskortsfräs från PMJ och en automatisk slutteststation. Med kringutrustning handlar det totalt om en investering på cirka 8 miljoner kronor. Mer på gång Beslut om nästa steg i företagets offensiva satsning är redan taget och inom kort väntas ytterligare leveranser. I denna etapp rör det sig om fyra nya ytmonteringsmaskiner av typen Siplace SX-1 från ASM, vilket tillsammans med kringutrustning svarar för ett ordervärde på drygt 13 miljoner kronor. Under den närmaste tvåårsperioden planerar man att investera ytterligare cirka 20 miljoner kronor. - Det här innebär en stark utveckling vid vår produktionsanläggning i Mölndal. Vi ser nu fram emot att gå vidare i de diskussioner om nya uppdrag som vi med den här kapaciteten är väl rustade för. Och att få komma igång med produktionen av de order som redan väntar på planeringsbordet, avslutar Tomas Rundberg.
Annons
Annons
2020-08-05 00:04 V18.8.2-1