Annons
Annons
Annons
Annons
© iFixit Teknik | 06 mars 2014

Inuti en HP Z820

HP har skrutit om att deras flagskeppsmodell – Z820 – är superuppgraderbar med "verktygsfri servicevänlighet." iFixit-teamet tog sig en titt inuti för att se hur den mäter sig mot Apples nya torn, Mac Pro.

Nå, vad fanns där inne? Kort och gott, allt man kan önska från en tillverkare: Superenkel åtkomst till vanliga reparationer, uppgraderingar och underhåll, stor modularitet samt en omfattande uppsättning reparationsmanualer tillgängliga gratis. 10/10 poäng i reparerbarhet.
Teardown Highlights: Lätt uppgradering av intern lagring (helt utan verktyg), dubbla processorer, en löjlig hög maximal RAM-kapacitet, optiska enheter, och uppgraderbara grafikkort. Nackdelen med uppgraderingsmöjligheterna är portabilitet, iFixits modell Z820 vägde in på nästan 25 kg. För att komma åt RAM-minnet, var de tvungna att ta bort fläkten. Vilket är mer jobb än vad som krävdes på Mac Pro, så en poäng till Apple för att vara något smidigare i detta avseende. CPU-kylaren är fastspänd med flathead/T15 Torx-skruvar. Bära att välja: tillgängligheten med flathead eller tillförlitligheten med torx. iFixit-teamet trodde att de hade hittat säkerhetsskruvar (torx) på moderkortet. Men skruvana håller i peggar som gör att du enkelt dra ut hela kortet utan att röra en driver. Bäst av allt. HP skapade och delade en hel uppsättning av reparations-och ersättningsmanualer med världen. ----- More can be found at © iFixit.
Annons
Annons
2020-08-05 00:04 V18.8.2-1