Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© handmadepictures dreamstime.com Elektronikproduktion | 02 april 2014

Airbus utser Nexans till huvudleverantör

Nexans mÄngÄriga samarbete med Airbus förlÀngs ytterligare i och med att Nexans tilldelats ett femÄrigt globalt kontrakt om leverans av cirka 130'000 km specialkablar, bland annat kopplings-, el- och datakablar samt brandsÀkra kablar
Enligt det nya femÄriga leveranskontraktet, vÀrt cirka 200 miljoner euro, ska Nexans utveckla, tillverka och leverera runt 130'000 km specialkablar till Airbus flygplansserier, frÄn det mindre A320 Neo och A350-serien till dubbeldÀckaren A380.

Airbus utser Nexans till huvudleverantör av kabel de kommande fem Ären Det nya globala leveranskontraktet, omfattar leverans av kopplings-, el-, data- och brandsÀkra kablar motsvarande cirka 95 procent av alla kablar som behövs i ett flygplan. Den exakta mÀngden kablar i varje flygplan varierar mellan 200 km och 600 km beroende pÄ flygplansmodell och specifikation.

För Airbus Àr viktbesparing en högprioriterad faktor, och ett av skÀlen till att Nexans tog hem kontraktet var vÄr innovativa lösning med lÀttare kabelkonstruktioner som hÄller samma höga sÀkerhet, prestanda och driftsÀkerhet som tidigare.

– Vi Ă€r mycket glada över att kunna fortsĂ€tta vĂ„rt samarbete med Airbus i detta nya globala leveranskontrakt som befĂ€ster Airbus förtroende för Nexans som en viktig aktör i flygplanskabelsektorn, sĂ€ger Yvan Duperray, Nexans försĂ€ljningschef pĂ„ flygsektorsidan.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1