Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© norebbo-dreamstime.com Teknik | 04 april 2014

Landstinget i Uppsala väljer EVRY

EVRY har fÄtt uppdraget att leverera ett nytt PDMS (Patient Data Management System) till Landstinget i Uppsala lÀn.
Införandet av det nya systemet, MetaVision, syftar till förbÀttra effektiviteten med en sammanhÄllen och automatiserad lösning som gör stora mÀngder patientdata sÀkert tillgÀnglig genom hela behandlingsförloppet. Avtalet har ett initialt ordervÀrde om cirka 17 MSEK.

Det nya avtalet avser införande av MetaVision till alla anestesi-, intensivvÄrds- och postoperativa avdelningar inom samtliga specialiteter, samt neonatalavdelningen pÄ Akademiska sjukhuset. Systemet införs Àven vid Enköpings lasaretts anestesi-, intensivvÄrds- och postoperativa avdelningar.

"Det nya IT-stödet ersÀtter en omfattande pappersdokumentation och ger oss mycket goda möjligheter att presentera och visualisera data med skrÀddarsydda översikter. Den nya lösningen blir ytterligare ett viktigt bidrag i vÄrt patientsÀkerhetsarbete. Uppföljning av produktion och vÄrdkvalitet, samt rapportering till olika kvalitetsregister kommer nu ocksÄ att kunna göras utan dubbeldokumentation. Vi efterfrÄgade ett funktionellt, komplett och anvÀndarvÀnligt IT-stöd för all vÄr anestesi- och intensivvÄrd. Med vÄr kravspecifikation och vÄra utvÀrderingskriterier blev det hÀr den bÀsta lösningen", sÀger Christer Nerhed, Projektkoordinator, Akademiska sjukhuset.

"Avtalet Àr en mycket viktig framgÄng för EVRYs satsning inom hÀlso- och sjukvÄrd. Lösningen för Landstinget i Uppsala lÀn Àr ocksÄ ett bra exempel pÄ hur ett modernt IT-stöd kan bidra till att hÄlla samman och effektivisera hela vÄrdprocessen kring patienten. NÄgot som i sin tur leder till tidsbesparingar och bÀttre möjligheter att fokusera pÄ patienten istÀllet för pÄ administration", sÀger Niclas Ekblad, Sverigechef EVRY.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2