Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saniphoto-dreamstime.com Elektronikproduktion | 10 april 2014

ABB samarbetspartner till Solar Impulse

ABB blir samarbetspartner till Solar Impulse vars ambition Àr att flyga jorden runt med hjÀlp av enbart solkraft.
ABB kommer att stödja Bertrand Piccard och André Borschberg i deras projekt att försöka flyga jorden runt i ett solkraftsdrivet flygplan under 2015.

Den första nattflygningen, sÄvÀl som rekordflygningar över Europa, Medelhavet och USA, i ett solkraftsdrivet flygplan skapade uppmÀrksamhet för Solar Impulse. Bertrand Piccard och André Borschberg har lyckats pÄvisa vilken potential som ligger i förnybara energislag.

Teamet i Solar Impulse förbereder sig nu för den ultimata tekniska utmaningen: att navigera jorden runt i ett plan som enbart drivs med solkraft. Den 9 april kommer ett nytt plan att avtÀckas som ska anvÀndas i försöket att flyga jorden runt 2015.

”Det hĂ€r samarbetet för samman tvĂ„ Schweizbaserade globala ledare med passion för att tĂ€nja grĂ€nser inom teknik och innovation i syfte att skapa en bĂ€ttre vĂ€rld”, sĂ€ger Ulrich Spiesshofer, koncernchef för ABB. ”Vi tror pĂ„ Bertrands vision och vi Ă€r övertygade om att banbrytande innovativ teknik kan bidra till att frigöra ekonomisk tillvĂ€xt frĂ„n energianvĂ€ndning och utslĂ€pp. ABB Ă€r en globalt ledande leverantör av lösningar för ökad energieffeketivitet, hĂ„llbara transporter och förnybar energi, och likt Solar Impulse utmanar vi stĂ€ndigt det som uppfattas som tekniskt möjligt.”

”Det har varit min dröm att fĂ„ med ABB som samarbetspartner i Solar Impulse”, sĂ€ger Bertrand Piccard, initiativtagare och ordförande för Solar Impulse. ”Vi har samma mĂ„l att förbĂ€ttra vĂ€rlden genom att anvĂ€nda energi mer effektivt och bevara naturens resurser.”

”Solar Impulse och ABB Ă€r teknikinnovatörer och pionjĂ€rer”, sĂ€ger AndrĂ© Borschberg, medgrundare och vd för Solar Impulse. ”Vi vill bĂ„da motivera mĂ€nniskor att anvĂ€nda miljöanpassad teknik. ABB och Solar Impulse ska arbeta tillsammans med viktig nyckelteknik, som kraftelektronik, för vĂ„r ömsesidiga nytta.”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2