Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© tamas-ambrits-dreamstime.com Elektronikproduktion | 11 april 2014

RS skriver exklusivt avtal med Red Pitaya

RS Components (RS), har undertecknat ett exklusivt avtal med Red Pitaya, en ny utmanare inom test- och mÀtarenan.
Avtalet innebÀr att RS distribuerar det nya företagets första produkt: en enkortsprodukt med en öppen instrumentation och styrplattform som ersÀtter mÄnga dyra labbinstrument.

– Red Pitaya har fĂ„tt ett enormt stöd frĂ„n det större ingenjörssamhĂ€llet efter en finansieringskampanj pĂ„ Kickstarter dĂ€r bolaget uppnĂ„dde fem gĂ„nger mĂ„let. Det tidiga intresset i Red Pitaya beror pĂ„ dess unika ekosystemsapproach som kombinerar en Xilinx-baserad hĂ„rdvaruplattform med en nĂ€tbaserad förvaringsplats med öppen kĂ€llkod tör applikationer som vĂ„gformsgeneratorer, oscilloskop och spektrumanalysatorer, skriver RS.

Red Pitayas ekosystem bestÄr av det kreditkortsstora, förkonfigurerade instrumentet som utför signalbehandling med hjÀlp av en Xilinx Zynq system-on-chip (SOC) som kombinerar mjukvaruprogrammeringen hos en dubbel ARM Cortex-A9 MPCore med hÄrdvaruprogrammerbarheten hos en FPGA. Instrumentet har tvÄ radiofrekvensanaloga I/O, fyra analoga I/O med lÀgre bandvidd, liksom allmÀnna digitala I/O portar. Enheten har stöd för Ethernet och kommer med ett Micro SD.

Företaget har som mÄl att göra instrumentering öppen och Ätkomlig för ett betydligt större tvÀrsnitt av anvÀndare, allt frÄn entusiaster, amatörradiooperatörer, utbildning och nystartade företag samt etablerade anvÀndare inom forskning och industri.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1