Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© jakub krechowicz dreamstime.com Analys | 14 april 2014

Erik Stenfors lyfter fram landsbygdens betydelse

I en debattartikel i Dagens Industri slÄr Hanzas koncernchef Erik Stenfors ett slag för den svenska landsbygden.
Att vi i Sverige har starka industriföretag Àr nödvÀndigt för vÀlfÀrdens varande. Och det Àr pÄ landsbygden möjligheterna finns, menar Erik Stenfors i en debattartikel i Dagens Industri. HÀr finns nÀmligen sÄvÀl mark som kompetent personal samtidigt som kostnadslÀget Àr bra.

Erik Stenfors kastar i artikeln bland annat blicken mot andra sidan pölen och det amerikanska ”Ă„tertĂ„get” bland industrier. Genom att flytta hem förenklar bolagen i leveranskedjorna. Hemmavid i USA finns flexibilitet och dĂ€rigenom en lĂ€gre totalkostnad. I Sverige gĂ„r vi istĂ€llet motsatt vĂ€g och fortsĂ€tter att flytta ut industrierna.

– Resultatet blir mĂ„nga gĂ„nger ökade problem med sĂ„vĂ€l försĂ€ljning som lönsamhet. Eftersom Europa Ă€r en fortsatt viktig slutmarknad finns alltsĂ„ goda förutsĂ€ttningar för Sverige att vara en guldlĂ€nk i tillverkningskedjan, skriver Erik Stenfors.

I Sverige har man ocksÄ försökt lösa arbetsfrÄgan med hjÀlp av personalinhyrning och visstidsanstÀllda för att klara av att vara flexibla. Detta, menar Erik Stenfors, missgynnar företagens möjlighet till kontinuitet. Han vill istÀllet se konjunkturanpassad arbetstid dÀr antalet timmar kan variera med efterfrÄgan.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2