Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© pavelgr dreamstime.com Embedded | 16 april 2014

Tritech vill överbrygga glappet inom test

PÄ en marknad dÀr fÀrre produktÀgare har egen produktion faller ibland ansvaret gÀllande vem som ska betala för produktionstest mellan stolarna. Embedded-huset Tritech vill i samarbete med National Instruments lösa problemet.
PÄ en marknad dÀr produktÀgare i allt större utstrÀckning gjort sig beroende av producenter i form av kontraktstillverkare hamnar produktionstest ofta i ett vakuum mitt mellan parterna. Det hÀr ska samarbetet mellan National Instruments och Tritech försöka lösa genom de senares affÀrsomrÄde produktionstest-utveckling:

– VĂ„rt koncept Ă€r att erbjuda en affĂ€rsmodell med flexibla betalningsmodeller. Vi sĂ„g att ansvaret ofta hamnade mellan parterna gĂ€llande vem om skulle betala för produktionstest av produkter. Vi började dĂ„ tĂ€nka ut lite olika modeller dĂ€r man kan ta exempelvis royalites pĂ„ producerade enheter eller slĂ„ ut testkostnaden över tid istĂ€llet. PĂ„ det viset kan kunden ”gömma” kostnaden. Det var ocksĂ„ naturligt för oss att anvĂ€nda National Instrument i projektet dĂ„ vi anvĂ€nt deras hĂ„rdvara lĂ€nge, sĂ€ger Tritechs Gunnar Winqvist TjĂ€der.

Vilken Àr den typiska kund som samarbetet riktar sig mot?

– Det Ă€r egentligen tvĂ„ typer av kunder. Det ena Ă€r produktĂ€garen. HĂ€r kan det vara sĂ„ att man helt enkelt utvecklat en produkt som man behöver testa men inte vill göra det sjĂ€lv. Eller, sĂ„ kan det vara sĂ„ att man av nĂ„gon anledning inte kan göra det sjĂ€lv.

– Den andra typen av kund Ă€r dĂ„ EMS-företaget. HĂ€r har man kanske tagit över en produkt frĂ„n en annan kontraktstillverkare utan att fĂ„ med sig funktionstestet frĂ„n denne.

Tritech arbetar ocksÄ med en del case dÀr testsystemen hos kunden Àr förÄldrade och behöver bytas ut för att minska produktionsstopp.

– Vi har en fördel inom fĂ€ltet dĂ„ vi Ă€r vana vid att arbeta med produktutveckling. Idag nĂ€r marknaden Ă€r mer uppdelad mellan produktĂ€gare och EMS tappar man ibland fokus pĂ„ producerbarhet och testbarhet av produkten. Vi kan dĂ€rför vara med och tycka till om produktion och produktionstest tidigt i processen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2