Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© /jakub-krechowicz-dreamstime.com Elektronikproduktion | 16 april 2014

Hexatronic köper Ericssons kopparverksamhet

Tanken var att Hexatronic tillfälligt skulle ta över produktionen av kopparkabel för att sedan lägga ned den. Nu kommer man fortsätta driva verksamheten i Hudiksvall.
Ericsson meddelar att Hexatronic kommer att driva vidare kopparkabelverksamheten i kabelfabriken i Hudiksvall i egen regi. Av den anledningen har Hexatronic tecknat avtal med Ericsson om att förvärva kvarvarande kopparkabelmaskiner och lager.

Tanken när Hexatronic gick in i verksamheten var att fortsatt producera kopparkabelprodukter för Ericssons räkning under en övergångsperiod med avsikt att avsluta produktionen under 2014. Istället tänker nu Hexatronic driva vidare kopparkabelproduktionen och 15 personer erbjuds fortsatt anställning i Hexatronic Cables & Interconnect Systems AB.

Köpeskillingen för verksamheten är 8,4 miljoner kronor vilket inkluderar hela det befintliga kopparkabel-varulagret och samtliga maskiner och inventarier. Köpeskillingen skall betalas vid 4 tillfällen under 2 år.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-1