Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© daniel-schweinert-dreamstime.com Elektronikproduktion | 23 april 2014

KA Elektronik rivstartar 2014

KA Elektronik har inlett Äret i ett rasande tempo. Anledningen Àr en jÀmn hög nivÄ och mÄnga nya projekt.
Kontraktstillverkaren KA Elektronik i Åtvidaberg har inte legat pĂ„ latsidan i början av 2014. MĂ„let har varit att omsĂ€tta 85 miljoner för helĂ„ret – och hittills har man fakturerat för 35,5 miljoner kronor. Det hĂ€r kan jĂ€mföras med samma period förra Ă„ret dĂ„ man lĂ„g pĂ„ nĂ„got över 20 miljoner.

– Det Ă€r inte bara omsĂ€ttningen som ökar. Förra Ă„ret omsatte vi totalt runt 75 miljoner med ett resultatet pĂ„ 4,87 procent pĂ„ sista raden. Det Ă€r en jĂ€tterolig utveckling med lönsam tillvĂ€xt, sĂ€ger vd Anders H Bouvin.

Vad Ă€r dĂ„ anledningen till rivstarten? En jĂ€mn, hög belĂ€ggning i orderingĂ„ngen Ă€r den stora faktorn, eller för att lĂ„na Anders H Bouvins ord; ”ingen kund backar”. Sedan driver man ocksĂ„ nĂ„gra projekt som har gett extra vind i seglen.

– Vi ser att de höga volymerna kommer att fortsĂ€tta, sedan pratar vi kanske inte om extrem tillvĂ€xt hela Ă„ret, det tror jag inte pĂ„. Men tillvĂ€xten och belĂ€ggningen ser ut att bli fortsatt hög.

Enligt Ă€gardirektivet ska man 2017 nĂ„ en omsĂ€ttning pĂ„ runt 130 miljoner kronor och mĂ„nga nya projekt finns ocksĂ„ pĂ„ ingĂ„ng – som förhoppningsvis ska ta KA hela vĂ€gen fram. Klart Ă€r i alla fall att om projekten faller vĂ€l ut kommer det inte att rĂ€cka med de 50 personer som idag Ă€r anstĂ€llda vid företaget utan dĂ„ blir det till att anstĂ€lla.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2