Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© michal mrozek dreamstime.com Elektronikproduktion | 28 april 2014

ABB säljer Power Solutions

ABB har idag avtalat om att sälja verksamheten Power Solutions inom Power-One till företaget Bel Fuse inc.
Köpeskillingen ligger på 117 miljoner dollar. Försäljningen är föremål för sedvanliga myndighetsgodkännanden och väntas slutföras i andra kvartalet 2014.

Anledningen till försäljningen är att Power Solutions bedöms ha begränsad anknytning till och få synergier med ABB:s övriga verksamheter. Enheten ingick i ABB:s förvärv av Power-One. Power-Ones verksamhet inom växelriktare för solceller är central i ABB:s strategi inom förnybar energi och blir kvar i koncernens portfölj, skriver bolaget.

”Denna försäljning gör att vi kan fokusera på växelriktarna för solkraft, samtidigt som Power Solutions får möjlighet att bli en del av ett företag som är inriktat på tillverkning, distribution och försäljning av kraftprodukter”, sa Pekka Tiitinen, chef för ABB:s division Discrete Automation and Motion.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-20 15:35 V10.9.6-1