Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© homiel-dreamstime.com Embedded | 29 april 2014

Bättre av Prevas

Prevas ökade bÄde rörelseresultat och omsÀttning under Q1.
NettoomsĂ€ttning uppgick till 188,1 miljoner kronor (172,0) och rörelseresultat EBIT blev 7,9 miljoner (–0,4).

Resultatet för perioden blev bÀttre Àn motsvarande period föregÄende Är men vi Àr Ànnu inte dÀr vi vill vara. OsÀkerheten pÄ marknaden kvarstÄr men vi ser samtidigt att investerings- och utvecklingsintresset ökar hos flera av vÄra kunder och mÄnga intressanta aktiviteter inom bÄde industriell IT och produktutveckling pÄgÄr, skriver företaget i sin rapport.

Utöver det nÀmner man bland annat:

"Inom affÀrsomrÄdet Produktutveckling Àr marknaden fortfarande nÄgot försiktig och nya projekt pÄbörjas inte riktigt i den takt vi önskar oss dÄ ett flertal kunder avvaktar med sina beslut. Vi kan dock konstatera en resultatförbÀttring jÀmfört med samma period 2013 vilket Àr positivt och det finns idag mÄnga spÀnnande produkter, i vitt skilda branscher, som har det gemensamt att de har "Prevas Inside".

GlÀdjande Àr ocksÄ att vi kan se en fortsatt stor efterfrÄgan pÄ vÄrt erbjudande inom affÀrsomrÄde Industrisystem. Vi har bland annat fÄtt en större order frÄn Sandvik dÀr vi ska hjÀlpa dem att ta fram en ny automationsanlÀggning och en order frÄn Norwegian Crystals pÄ ett underhÄllssystem. I kraften av Prevas lÄnga och breda erfarenhet inom industriell automation, har vi möjlighet att erbjuda lösningar, kompetens och tjÀnster som uppfyller vÄra kunders behov av integrerade lösningar.

Ett kÀrnomrÄde inom svensk industri dÀr Prevas har stor potential att vÀxa, och dÀr vi intensifierat vÄra sÀljaktiviteter, Àr inom mekatronik. OmrÄdet kÀnnetecknas av ett nÀra samspel mellan mekanik, elektronik och mjukvara och berör allt mer mobila och uppkopplade system. Ny teknik skapar och driver nya affÀrsmöjligheter. DÀrför behövs tekniska IT-företag som Prevas, som behÀrskar hela systemtÀnkandet och som vet hur mÀnniska och maskin bÀst samverkar pÄ ett enkelt sÀtt i högteknologiska system."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2