Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© maria simonova dreamstime.com Analys | 05 maj 2014

Tufft mars för elapparatur och elektronikvaruindustrin

Produktionen inom industrin minskade i mars med 3,8 procent jämfört med februari, korrigerat för säsongseffekter. Jämfört med mars 2013 minskade produktionen med 4,5 procent, i kalenderkorrigerade tal, skriver SCB.
Efter en spretig inledning av året minskade industriproduktionen återigen i mars. Sett utifrån industrins delbranscher utvecklades majoriteten negativt där industrin för elapparatur och elektronikvaruindustrin minskade mest. Vid en jämförelse mellan första kvartalet 2014 och fjärde kvartalet 2013 minskade produktionen med marginella 0,2 procent.

Även på årsbasis har industriproduktionen varit spretigt med negativ utveckling i januari och positiv utveckling i februari. I mars var produktionen negativ och minskade med 4,5 procent, jämfört med samma månad föregående år. Störst nedgångar redovisade industrin för elapparatur och övrig tillverkningsindustri

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-19 10:20 V10.9.5-2