Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© pinonsky-dreamstime.com Embedded | 06 maj 2014

Nya uppsägningar hos Tieto

Tieto förbereder uppsÀgningar i ett flertal lÀnder, bland annat Sverige och Finland. Enheten som drabbas sysslar med utveckling inom trÄdlöst och embedded.
Tietos Product Development Services-enhet inleder ÄtgÀrder för att spara in pengar, i en som företaget skriver "tid med stora svÀngningar i kundefterfrÄgan". Tieto kommer dÀrför att vidta ÄtgÀrder som bland annat innebÀr att minska personalstyrkan inom segmentet med 180 anstÀllda globalt. Av personalminskningarna vÀntas 70 ske i Finland, 30 i Sverige och 80 i övriga lÀnder.

"MarknadslĂ€get för produktutvecklingstjĂ€nsteomrĂ„det fortsĂ€tter att vara mycket utmanande och instabilt. ÅtgĂ€rderna som vi presenterar i dag behövs för att anpassa kapaciteten till nuvarande efterfrĂ„gan. Dessa omedelbara kostnadsbesparingar Ă€r nödvĂ€ndiga för att sköta affĂ€rsverksamheten pĂ„ ett ansvarsfullt vis och för att bibehĂ„lla vĂ„r förmĂ„ga att bygga produktutvecklingstjĂ€nsteomrĂ„det pĂ„ ett sĂ€tt som Ă€r lĂ„ngsiktigt hĂ„llbart", sĂ€ger Antti Vasara, EVP, Product Development Services.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1