Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© grzegorz kula dreamstime.com Elektronikproduktion | 07 maj 2014

Nollresultat för Smarteq

Årets första kvartal innebar fortsatt stark försĂ€ljningsutveckling och ett positivt resultat. Det Ă€r frĂ€mst Automotive som stĂ„r för den ökade omsĂ€ttningen genom att leveranserna till Volvo Lastvagnar tagit fart, skriver Smarteq.
Med den kraftigt ökade tillvÀxten vi sett i det första kvartalet ser jag fram emot resten av Äret med goda förhoppningar om en fortsatt positiv utveckling för Smarteq, skriver vd Johan HÄrdén.

Periodens resultat uppgick till 0,2 (-3,0) miljoner kronor, en resultatförbÀttring med 3,2 miljoner. NettoomsÀttningen uppgick till 19,6 (11,4) miljoner, en ökning med 72 procent jÀmfört med motsvarande
period föregÄende Är.

Segment:

Om de olika segmenten skriver Smarteq följande:

"Vi kan i media och bland affÀrspartners se ett ökande intresse för kommunikation mellan fordon men ocksÄ mellan fordon och infrastruktur. AffÀrsomrÄdet Automotive har goda framtidsutsikter och vÄr gren Àr framförallt tunga fordon, bussar och anlÀggningsmaskiner, dÀr kvalité och robust konstruktion Àr viktiga parametrar för kunderna."

"Allt fler anvÀnder sig av mobilt bredband och kraven pÄ högre överföringshastighet ökar i takt med att nya tjÀnster och funktioner skapas pÄ internet. Smarteq har fÀrdiga antennpaket som Àr avsedda för att förbÀttra och sÀkerstÀlla en stabil uppkoppling med mobilt bredband. Det har pÄ senare tid skett en positiv förÀndring i synsÀttet pÄ externa antenners betydelse för att nÄ en stabilare uppkoppling av mobilt bredband vilket gynnar vÄr ConsumeraffÀr. Under det första kvartalet har det skett flera viktiga genombrott pÄ kundsidan".

"AffÀrsomrÄdet M2M har utvecklats positivt och vi har en god försÀljning trots att inget av de större AMR projekten (automatisk elmÀtaravlÀsning) Àr under utrullning. Som tidigare kommunicerats Àr vÄr och kundernas prognos att Norge förvÀntas komma igÄng med provserier under andra hÀlften av 2014."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1