Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ljupco-smokovski-dreamstime.com Elektronikproduktion | 07 maj 2014

Beijer Electronics säljer fordonsverksamhet

Beijer Electronics har avyttrat den amerikanska fordonsaffĂ€ren — paneler till diverse transportapplikationer — till det israeliska företaget Micronet.
FordonsaffÀren var ursprungligen en del av QSI Corporation som Beijer Electronics förvÀrvade 2010. Beijer Electronics kvarvarande verksamhet i USA kommer fortsatt att fokusera pÄ försÀljning av HMI-paneler till den industriella markanden och berÀknas uppgÄ till 150 MSEK under 2014.

FörsÀljningen ligger i linje med strategin att satsa mer resurser pÄ den globala kÀrnverksamheten som utgörs av industriella operatörspaneler och industriell datakommunikation. FordonsaffÀren omsatte under 2013 cirka 70 miljoner kronor.

”Att avyttra Vehicle-affĂ€ren Ă€r helt rĂ€tt ur ett strategiskt perspektiv. Det ger oss möjlighet för att fokusera pĂ„ utvecklingen av vĂ„r kĂ€rnverksamhet. Micronet har sin kĂ€rnverksamhet inom fordonssegmentet och kommer att kunna integrera verksamheten och dra nytta av flera synergier. Denna affĂ€r skapar vĂ€rde för Beijer Electronics, vĂ„ra anstĂ€llda och vĂ„ra kunder”, sĂ€ger Fredrik Jönsson, VD och koncernchef för Beijer Electronics AB.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2