Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© dmitriy-shironosov-dreamstime.com Komponenter | 07 maj 2014

Impact Coatings och storskalig produktion av bränsleceller

Impact Coatings har tillsammans med franska, spanska och belgiska aktörer bildat ett konsortium för industrialisering av storskalig produktion av brÀnsleceller.
Konsortiet har för sitt projekt COBRA beviljats finansiering frÄn EUs 7:e ramprogram med totalt 2,34 MEUR.

Projekt COBRA syftar till att skapa förutsĂ€ttningar för storskalig tillverkning av bipolĂ€ra flödesplattor för brĂ€nsleceller som uppfyller fordonsindustrins högt stĂ€llda funktions- och kostnadskrav. Fordonsindustrin, som förvĂ€ntas bli den ledande marknaden för brĂ€nsleceller, har pekat ut de bipolĂ€ra plattorna som en av brĂ€nslecellens mest kritiska komponenter. Impact Coatings har valts ut som PVD-representant i projektet tack vare de synnerligen goda prestanda som uppvisats med Bolagets patenterade ytbelĂ€ggning Ceramic MaxPhaseℱ, samt för Bolagets effektiva produktionslösningar. Projektet ger Impact Coatings möjlighet att verifiera sina lösningar i flöden som Ă€r Ă€mnade för storskalig produktion.

Projektet löper i 3 Ă„r och Impact Coatings erhĂ„ller bidrag pĂ„ 226.000 EUR för sin del i projektet. Övriga projektdeltagare Ă€r: SYMBIOFCELL, en fransk brĂ€nslecellstillverkare inriktade mot fordonsindustrin; CEA, en fransk systemintegrerare; BORIT, en belgisk tillverkare av hydroformade flödesplattor; det franska institutet INSTITUT NATIONAL DES SCIENCES APPLIQUEES DE LYON samt det spanska institut FUNDACION CIDETEC. Flera av deltagarna Ă€r att betrakta som potentiella kunder till Impact Coatings, men projektet ger Ă€ven Bolaget andra viktiga kontaktytor gentemot OEM- och slutkunder inom ett för Bolaget nytt geografiskt omrĂ„de.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1