Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© kornwa dreamstime.com Embedded | 12 maj 2014

Prevas och Outokumpu nöjda med partnerskap

Prevas har sedan nÄgra Är tillbaka ett samarbete med Outokumpu med fokus pÄ att kontinuerligt optimera ugnsdriften i Outokumpus produktion.
- NÀr vi valde att teckna avtal med Prevas önskade vi ett lÄngsiktigt samarbete för att jobba med
förbÀttringar inom ugnsdriften. För att kunna nÄ verkligt bestÄende förbÀttringar krÀvs ett lÄngsiktigt arbete med en partner som tillsammans med dig Àr vÀl förtrogen med anlÀggningen. Efter gemensamma krafter frÄn bÀgge parter Àr det mycket glÀdjande att vi nu kan sÀga att vi lyckats höja den genomsnittliga produktiviteten i ugnsdriften markant, sÀger Hans Jacobsson, General Manager Hot Rolling hos Outokumpu.

Outokumpu Àr en leverantör av rostfritt stÄl. För att sÀkra, effektivisera och optimera sin produktion i Avesta sÀtter Outokumpu och Prevas varje Är upp ett antal gemensamma mÄl för partnerskapet. Att höja produktiviteten i ugnsdriften har varit högsta prioritet för Ärets aktiviteter sÄ hÀr lÄngt, uppger de.

- Prevas har ett lÄngvarigt samarbete med Outokumpu i Avesta och vi Àr vÀldigt glada att tillsammans kunna jobba mot konkreta mÄl för att ytterligare stÀrka deras konkurrenskraft. För att kunna uppnÄ högre produktivitet har vi i det hÀr fallet infört ett nytt sÀtt att styra produktionstakten i ugnen. Det handlar om rent tekniskt arbete i det befintliga optimeringssystemet FOCS men mycket handlar ocksÄ om andra aspekter, som att vara pÄ plats och tillsammans med operatörer och driftspersonal fördjupa förstÄelsen för ugnsdriften. Det Àr sÄ klart mycket inspirerande för alla inblandade att resultaten har blivit sÄ fina. Jag tror att just den hÀr typen av lÄngsiktiga partnerskap, dÀr vi utnyttjar varandras styrkor pÄ bÀsta sÀtt, Àr en nyckel för nordisk industri att möta en allt hÄrdare global konkurrens, sÀger Johan BÀckman, affÀrsenhetschef pÄ Prevas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1