Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© shanaka wijesooriya dreamstime.com Elektronikproduktion | 16 maj 2014

Incap kämpar vidare

Finska EMS:aren Incaps intÀkter föll inom ramen för förvÀntningarna och blödningen begrÀnsades. DÀremot tar intÀkterna ett stort steg tillbaka.
Incaps kvartalsintÀkter landade pÄ 5,5 miljoner euro, en minskning med 51 procent jÀmfört med samma kvartal förra Äret. Incap vÀntar sig ocksÄ att helÄrsintÀkterna minskar betydande mot 2013 dÄ de lÄg pÄ 36,8 miljoner euro.

Resultatet EBIT förbÀttrades dock till -0,2 miljoner euro (-1,4). Det hÀr beror pÄ de kostnadsbesparande aktiviteter som man har genomfört.

"De första mĂ„naderna av 2014 har varit fyllda av aktiviteter för att förbĂ€ttra vĂ„r verksamhet. PĂ„ fabriksnivĂ„ ligger fokus pĂ„ den dagliga verksamheten och att uppnĂ„tt goda resultat, till exempel för att förbĂ€ttra leveranssĂ€kerhet och produktivitet. Även smĂ„ men mycket viktiga besparingar i den dagliga verksamheten har hittas”, sĂ€ger Fredrik Berghel, vd och koncernchef för Incap Group.

Han fortsÀtter:

”Det finns fortfarande mycket att göra men jag Ă€r sĂ€ker pĂ„ att efter alla de förĂ€ndringar och förbĂ€ttringar som vi har gjort befinner vi oss i en bra position för att nĂ„ vĂ„ra mĂ„l för det hĂ€r Ă„ret.”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2