Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© sergey pesterev dreamstime.com Teknik | 19 maj 2014

'Vi respekterar den schweiziska processen'

Den tilltÀnkta ordern har beskrivits som synnerligen viktig för svensk industri, men i Schweiz blev det till slut nej tack för Saab.
Nej pÄ folkomröstningen innebÀr att upphandlingsprocessen för Gripen E i Schweiz avbryts. Saab meddelar dock att arbetet fortsÀtter med Gripen E-programmet med utveckling och produktion av 60 Gripen E till Sverige för leveransstart planerad till 2018.

– VĂ„rt fokus Ă€r att hjĂ€lpa lĂ€nder att skydda sig, genom att erbjuda vĂ€rldsledande produkter till den globala marknaden, exempelvis Gripen. Vi har mött ett stöd för Gripen i Schweiz under hela upphandlingsprocessen liksom nĂ€r det schweiziska parlamentet tog stĂ€llning under förra Ă„ret, sĂ€ger HĂ„kan Buskhe, vd och koncernchef för Saab. Han fortsĂ€tter:

– Vi respekterar den schweiziska processen och kommenterar dĂ€rför inte söndagens folkomröstningsresultat. Som en följd av Schweiz typval 2011, har hundratals industrisamarbeten etablerats inom ramen för det schweiziska industrisamarbetsprogrammet med kopplingar till Gripen E-upphandlingen. Vi ser fram emot att fortsĂ€tta dessa samarbeten sĂ„ lĂ„ngt som möjligt.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2