Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© rasa-messina-francesca-dreamstime.com Teknik | 19 maj 2014

Kontraktstillverkare fick fabriken plundrad

En större EMS:are är det senaste offret i oroligheterna som härjat Vietnam.
De anti-kinesiska protesterna i Vietnam har, som Evertiq tidigare skrivit om, tagit sig våldsamma uttryck. Såväl dödsfall som skadade har rapporterats i samband med att kinesiska fabriker vandaliserats. Foxconn valde med anledning av det att ge sina anställda tre dagars ledighet. De har däremot inte haft några störningar i övrigt.

Sämre har det i sådana fall gått för EMS:aren Fittec International. Vietnam-fabriken står för 24 procent av företagets totala produktion, med sina 16 SMT-linor. Nu har fabriken plundrats och eldskadats. De finansiella förlusterna är omöjliga att beräkna i dagsläget.

Oroligheterna verkar så här långt inte ha drabbat de nordliga delarna av Vietnam lika hårt, där flera elektroniktillverkare finns. Samsung har bland annat en jättefabrik i landet och Intel likaså.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-17 15:35 V10.9.3-1