Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© photographer dreamstime.com Komponenter | 22 maj 2014

Conrad avtalar med internet-of-things-startup

Conrad Business Supplies har inlett ett exklusivt samarbete med det nystartade Berlinbaserade företaget relayr (iThings4U GmbH) för att stödja utvecklingen och lanseringen starpaketet WunderBar för Internet of Things (IoT).
I mars i Är slutförde WunderBar-projektet lyckosamt sin crowdfunding-kampanj för crowdfunding-plattformen Dragon Innovations dÄ man nÄdde 120 procent av beloppet.

Starpaketet WunderBar IoT gör att programmutvecklare kan börja arbeta pÄ trÄdlösa applikationer och bygga prototyper baserade pÄ data frÄn den fysiska vÀrlden utan att behöva lÀra sig hÄrdvaran. Plattformen innehÄller programutvecklingssatser (SDKs) för iOS, Android och Node.js.

WunderBar efterhĂ€rmar utseendet av en chokladkaka med sju ”bitar” vilka kan brytas loss och bli en WiFi-mastermodul med Bluetooth Low Energy (BLE) och sex avskiljbara sensorminimoduler. Varje modul har BLE, en sensor eller aktuator och ett batteri. Minimodulerna har bland annat funktioner för intensitet, fĂ€rg, avstĂ„nd, temperatur och fuktighet samt accelerometer, gyroskop och infraröd (IR) fjĂ€rrstyrning.

"WunderBar sĂ€nker tröskeln för utvecklare som inte Ă€r bekanta med hĂ„rdvara och hjĂ€lper till att demokratisera Internet of Things och föra program nĂ€rmare hĂ„rdvaran och slutligen till anvĂ€ndaren"”, sĂ€ger Holger Ruban, President Conrad Business Supplies.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1