Annons
Annons
© arkadiusz weglewski dreamstime.com Teknik | 02 juni 2014

Motorolas hemflytt slutar i fiasko

Det blev uppskrivet som gott exempel på hemflyttad produktion. Nu stängs Motorola-fabriken i Texas, ett år efter att den öppnat.
Fabriken i Fort Worth blev ingen långvarig historia. I slutet av året kommer den att läggas ned, meddelar bolaget. Fabriken hade vid zenit runt 3500 anställda, för tillfället arbetar 700 i fabriken. Dessa arbetar främst genom Motorolas tillverkningspartner Flextronics, skriver Bloomberg.

Enligt Motorola har försäljningen av mobiltelefonenheten till Lenovo inget med beslutet att göra. Snarare handlar det om dålig försäljning för high-end-telefonen Moto X - något som gjort fabriken o-ekonomisk. Såväl logistiken som arbetet är billigare att förlägga utomlands, skriver Wall Street Journal. Med tanke på att Motorola satsat mer på emerging markets och låga kostnader blir fabriken i Fort Worth därför ingen solskenshistoria utan snarare något av ett fiasko.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1