Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© aydindurdu-dreamstime.com Elektronikproduktion | 09 juni 2014

Kuka vill bredda den nordiska verksamheten

Robottillverkaren Kuka vill ta större andelar inom "generell industri" för att vÀga upp fordonsbranschens lÄnga investeringscykler.
Kuka beskriver sjÀlva att de har en stark position inom fordon, en bransch som ocksÄ var tidigt ute med att automatisera.

– Den positionen ska vi försvara men bilindustrins cykliska investeringar innebĂ€r i praktiken att inköp av nya robotar endast sker vart sjunde Ă„r, sĂ€ger Jonas GlimdĂ©n, vd, Kuka Nordic AB. DĂ€rför mĂ„ste vi ocksĂ„ förstĂ€rka vĂ„r position i andra branscher.

För att staka ut vÀgen framÄt har Kuka pÄ koncernnivÄ utarbetat en global strategi som syftar till en kraftig utveckling av affÀrerna inom det omrÄde som kallas General Industry, det vill sÀga alla verksamheter utom bilindustrin.

– HĂ€r pĂ„ den nordiska marknaden Ă€r vi igĂ„ng med arbetet. Vi har förstĂ€rkt sĂ€ljorganisationen rejĂ€lt i Sverige, Danmark och Finland sĂ€ger Jonas GlimdĂ©n. En översyn av vĂ„rt erbjudande pĂ„gĂ„r. I praktiken innebĂ€r det att vi nu ”packar om” vĂ„r produktvĂ€ska med inriktning mot identifierade branscher och företag. Parallellt arbetar vi ocksĂ„ med att utveckla vĂ„rt partnerupplĂ€gg för Ă€nnu bĂ€ttre gemensamma affĂ€rer.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2