Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© norebbo-dreamstime.com Elektronikproduktion | 13 juni 2014

Husqvarna skär i organisationen

BegrĂ€nsade personalneddragningar och en ny organisation av bland annat trĂ€dgĂ„rdsverksamheten – det Ă€r nyheter som Husqvarna idag presenterade och som ska leda till ökad lönsamhet.
”Husqvarna Group inför en ny organisation dĂ€r skogs- och trĂ€dgĂ„rdsverksamheterna delas in i tre varumĂ€rkesdivisioner med globalt resultatansvar. Divisionen Construction fortsĂ€tter i sin nuvarande form. Den nya organisationen kommer successivt att implementeras och trĂ€der i kraft frĂ„n och med den 1 januari 2015. Kostnader och personalminskningar relaterade till omorganisationen kommer att vara begrĂ€nsade”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Kai WÀrn, VD och koncernchef för Husqvarna Group kommenterade:

"VarumÀrkesdimensionen i den nya organisationen gör det möjligt att tydligt Ätskilja de tre affÀrsmodellerna, som var och en har sina egna distinkta slutkunder, strategi och erbjudande, och förse dem med de resurser och den ledningsstruktur som krÀvs. Prioriteringar kommer att förenklas och ansvarsomrÄdena kommer att tydliggöras, vilket möjliggör ansvarstagande och snabbare beslutsfattande. Viktiga synergieffekter kommer fortfarande att sÀkerstÀllas till exempel för inköp, logistik och teknik.", sÀger

Utöver de tre varumÀrkesdivisionerna kommer Àven funktionen Group Operations att upprÀttas. Group Operations ska sÀkerstÀlla synergier och strategisk inriktning i hela koncernen och kommer att ledas av Valentin Dahlhaus, för nÀrvarande chef för Demand och Supply Chain Management.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1