Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© norebbo-dreamstime.com Elektronikproduktion | 27 juni 2014

Kamic säljer fiberverksamheten

Kamic Group har ingĂ„tt avtal om försĂ€ljning av fiberverksamheten inom affĂ€rsomrĂ„de Installation till Tele & DatanĂ€t Fiberoptik i Örebro AB.
Verksamheten, med en omsÀttning om cirka 25 miljoner kronor, övertas av köparen den 30 juni 2014. Sex anstÀllda pÄverkas, varav fem i Sverige och en i Polen. Med försÀljningen övergÄr alla kund- och leverantörsavtal och samtlig personal erbjuds fortsatt anstÀllning inom TD Fiberoptik.

– Networks har haft en bra utveckling de senaste Ă„ren men representerar en liten del av koncernens totala volymer. En del av vĂ„r strategi Ă€r att koncentrera gruppen till fĂ€rre omrĂ„den och dĂ„ Ă€r det naturligt att se till vĂ„ra större verksamheter i första hand. Vi sĂ€ljer för att ge Networks bĂ€ttre möjligheter att utvecklas och vĂ€xa i en miljö dĂ€r fiberprodukter och tjĂ€nster utgör kĂ€rnverksamheten, samtidigt som vi frigör resurser för att utveckla vĂ„ra övriga verksamheter, sĂ€ger Fredrik Celsing, vd och koncernchef för KAMIC Group.

– FörvĂ€rvet av KAMIC Groups fiberverksamhet blir ett vĂ€rdefullt bidrag till vĂ„r befintliga verksamhet, med kompletterande produkter, kund- och leverantörsrelationer. Samtidigt fĂ„r vi tillgĂ„ng till en stor och vĂ€xande marknad i Polen. Vi Ă€r vidare mycket glada över att fĂ„ ombord en högst kompetent organisation som kan hjĂ€lpa oss att fortsĂ€tta utveckla marknadens bĂ€sta erbjudande inom fiberoptik och nĂ€tverksprodukter, sĂ€ger Anders Tessmann, vd för Tele & DatanĂ€t Fiberoptik i Örebro AB.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1