Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© alterfalter dreamstime.com Elektronikproduktion | 02 juli 2014

Fibersystem tecknar miljonavtal med FMV

Det svenska innovationsföretaget Fibersystem har tecknat ett miljonavtal med FMV.
Fibersystem vann Äterigen FMV:s stora upphandling och har dÀrmed ett ramavtal fram till 2018 för avlyssningsskyddade PC-datorer, sÄ kallade RöS-PC. Stridsflygplanet JAS 39 Gripen Àr ett exempel pÄ ett system som krÀver extrem sÀkerhet. DÀr ingÄr redundanta system levererade av Fibersystem för hantering av flygdata.

Bland kunderna finns förutom Försvarsmakten Àven Polisen, UD och storföretag som ABB, Bombardier, Vattenfall och Saab.

– Det nya avtalet innebĂ€r att vi fĂ„tt en ökad orderingĂ„ng och vĂ„r omsĂ€ttningstrend pekar starkt uppĂ„t, sĂ€ger Elise Sjösten, vd.

Fibersystem har tvÄ huvudsakliga affÀrsomrÄden, SÀkra system och Industriell kommunikation. AffÀrsomrÄdet SÀkra system utvecklar och skrÀddarsyr avlyssningssÀkra system Ät myndigheter, organisationer och företag som vill behÄlla sin kÀnsliga information. Det andra affÀrsomrÄdet Industriell kommunikation designar specialgjorda fiberoptiska kommunikationslÀnkar. Dessa Àr okÀnsliga för elektromagnetisk störning och ingÄr i samhÀllsviktiga installationer inom energi- och tillverkningsindustri.

– Vi utvecklar system och produkter pĂ„ en betydligt djupare sĂ€kerhetsnivĂ„ Ă€n brandvĂ€ggar och antivirusprogram. VĂ„rt system kan jĂ€mföras med att köra datorerna i ett kassavalv. MĂ„nga storföretag, banker och organisationer Ă€r inte ens medvetna om allt informationslĂ€ckage och hur man skyddar sig emot det. Vi stĂ„r för kunskap och utveckling som gynnar svensk industri och export och har kunder över hela vĂ€rlden. Insikten om behovet av höjd sĂ€kerhet möter vi ofta hos sĂ€kerhetsmedvetna företag och organisationer, sĂ€ger Elise Sjösten.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1