Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© nickondr dreamstime.com Elektronikproduktion | 10 juli 2014

Joacim Lorentsson ny ordförande i SWIRA

Joacim Lorentsson, Nordisk försÀljningschef för Kuka Nordic AB, har valts till ordförande i Swedish Industrial Robot Association (Swira).
– Det Ă€r bĂ„de hedrande och inspirerande att fĂ„ förtroendet att nu leda föreningens arbete, sĂ€ger Joacim Lorentsson.

Joacim Lorentsson anser att Swiras agenda Àr klar och tydlig. Enligt denna Àr rÀtt anvÀndning av industrirobotar nödvÀndigt för att behÄlla ekonomi och konkurrenskraft i den svenska industrin. Idag Àr ocksÄ möjligheterna med robotar större Àn tidigare.

– Bland annat Ă€r det med dagens multifunktionella robotar och standardiserade applikationer ofta lönsamt Ă€ven för mindre företag med kortare tillverkningsserier att investera i robotlösningar, sĂ€ger Joacim Lorentsson.

Bland konkreta aktiviteter som föreningen planerar finns en robotkonferens november 2015.

– Vi genomförde en konferens 2013 som fick ett sĂ„ positivt gensvar att det Ă€r naturligt för oss att Ă„terkomma med en ny till nĂ€sta höst.

Swedish Industrial Robot Association Àr en branschförening som syftar till att stimulera utveckling och anvÀndning av robotteknik, och att vara ett samlande forum för intressenter inom svensk robotautomation. SWIRA har idag cirka 25 medlemsföretag inklusive akademiska institutioner.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2