Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© daniel schweinert dreamstime.com Teknik | 11 juli 2014

Samsung reagerar på anklagelser om barnarbete

Samsung utreder för nÀrvarande anklagelser om att en av företagets leverantörer anvÀnder sig av barnarbete.
Det Àr den kinesiska organisationen China Labor Watch som slÀppt en rapport i vilken Dongguan Shinyang Electronic Co Ltd, pekas ut att ha anvÀnt barnarbetare i sina monteringslinor. Bolaget monterar delar till mobiltelefoner.

China Labor Watch sade att de hittat Ätminstone fem barnarbetare utan kontrakt hos leverantören i frÄga. China Labor Watch executive director Li Qiang gick sÄ lÄngt som att kalla Samsungs sociala ansvars-rapport för ren reklam. Han hÀvdade att Samsung har lagt mycket energi pÄ förekommande audits och produktionen av rapporterna men att arbetarnas situation kommit i andra hand.

Samsung har nu svarat pÄ anklagelserna med att de skyndsamt ser över situationen hos den berörda leverantören och att man planerar att ta till ÄtgÀrder i linje med företagets policy att förhindra barnarbete hos leverantörerna.

Samsung sÀger ocksÄ att de gjorde en ordentlig audit hos Dongguan Shinyang senast i mars 2013, följt av en tredjeparts-inspektion i augusti och den föregÄende mÄnaden. DÄ hittade man inga fall av barnarbete.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1