Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© adistock dreamstime.com Elektronikproduktion | 14 juli 2014

Saab i partnerskap med Embraer kring Gripenprogrammet

Försvars- och sÀkerhetsföretaget Saab och Embraer har undertecknat ett samförstÄndsavtal avseende samordningen av Gripenprogrammet inom ramen för det brasilianska FX-2, dÀr Gripen NG valts som Brasiliens nÀsta generations stridsflygplan.
Embraer kommer inom ramen för överenskommelsen att ha en ledande roll i Gripenprogrammet. Embraer kommer ocksÄ ha en betydande del av produktion och leverans av sÄvÀl den ensitsiga som den tvÄsitsiga versionen av Gripen NG till det brasilianska flygvapnet.

Embraer kommer, pĂ„ Saabs uppdrag, att koordinera utveckling och produktion i Brasilien, samt – som ett komplement till den egna omfattande verksamheten – vara involverat i systemutveckling, integration, flygprov, sammansĂ€ttning samt leverans.

Vidare delar Embraer och Saab ansvaret för produktutvecklingen av den tvÄsitsiga versionen av Gripen NG. Dessutom diskuteras ett strategiskt partnerskap mellan de bÄda företagen för framtida global marknadsföring av bÄde den ensitsiga och den tvÄsitsiga versionen Gripen NG .
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-11 12:50 V11.10.5-1