Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© grzegorz kula dreamstime.com Elektronikproduktion | 18 juli 2014

Fortsatt utmanande för Saab

Marknaden för försvars- och sÀkerhetslösningar Àr fortsatt utmanande, skriver Saab i dagens kvartalsrapport.
En breddning av produktportföljen har varit en drivkraft under perioden. AffÀrsomrÄdet Electronic Defence Systems lanserade lösningar som ger de vÀletablerade Giraffe AMB- och Arthursystemen ny funktionalitet och design. Intresset för Gripen beskrivs som fortsatt starkt internationellt.

”Under första halvĂ„ret stĂ€rkte Saab vidare sin position som ett av vĂ€rldens ledande företag inom militĂ€r trĂ€ning med bestĂ€llningar frĂ„n bĂ„de den finska försvarsmakten och det brittiska försvarsdepartementet. OrderingĂ„ngen i affĂ€rsomrĂ„det Dynamics pĂ„verkas negativt av den fortsatt utmanande marknadssituationen samt av förseningar i kunders inköpsbeslut. Vi ser ingen förĂ€ndring i marknadslĂ€get pĂ„ kort sikt, men fortsĂ€tter utveckla vĂ„rt erbjudande för att tillvarata affĂ€rsomrĂ„dets potential lĂ„ngsiktigt”, skriver bolaget.

Saabs orderingÄng minskade i perioden jÀmfört med 2013 dÄ bolaget mottog utvecklingsbestÀllningar omfattande SEK 13,2 miljarder för Gripen E. FörsÀljningsintÀkterna uppgick till MSEK 10'972 (11'748), motsvarande en nedgÄng om 7 procent frÀmst till följd av lÀgre försÀljningsintÀkter inom Dynamics.

Det rapporterade rörelseresultatet uppgick till MSEK 643 (545) med en rörelsemarginal pÄ 5,9 procent (4,6). Rörelseresultatet under samma period 2013 pÄverkades negativt av en engÄngspost uppgÄende till MSEK 231 relaterat till en förlorad rÀttstvist. Justerat för jÀmförelsestörande poster uppgick rörelseresultatet till MSEK 643 (776) och rörelsemarginalen uppgick till 5,9 procent (6,6). AffÀrsomrÄdet Electronic Defence Systems rapporterade ett positivt rörelseresultat samtidigt som investeringar i utveckling av ny radar- och sensorteknologi fortsatte.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2