Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© edhar yralaits dreamstime.com Komponenter | 02 september 2014

Fibercore köper Acreo-bolaget Fibertronix

SpecialfiberjÀtten Fibercore har köpt Fibertronix, dotterbolag till Acreo Swedish ICT.
Genom förvÀrvet tÀnker sig parterna en rad fördelar. Bland annat stÀrks Fibercores globala position som leverantör av specialfiber för krÀvande miljöer och Acreo Fiberlab i Hudiksvall knyter till sig ytterligare en stark och lÄngsiktig partner inom forskning, utveckling och produktion av optisk specialfiber.

Fibercore Àr specialiserat pÄ optisk specialfiber för applikationer i krÀvande miljöer inom frÀmst olje- och gasindustrin och medicinsk teknik. FörvÀrvet av Fibertronix Àr en del i Fibercores lÄngsiktiga affÀrsstrategi och kommer att förstÀrka bolagets redan ledande marknadsposition rejÀlt.

– Fibertronix banbrytande tekniker för hermetisk kolfiber och polyimid-belĂ€ggningar, i kombination med vĂ„ra möjligheter till volymtillverkning av specialfibrer och kablar för tuffa miljöer, gör att vi nu kan erbjuda produkter och leveranser marknaden ropat efter en lĂ„ng tid”, sĂ€ger Fibercores vd, Dr Christopher Emslie. ”SĂ€rskilt ser vi nya affĂ€rsmöjligheter inom medicinsk teknik.”

För Acreo Swedish ICT innebÀr försÀljningen av Fibertronix Àven ett leverans- och samarbetsavtal som speciellt kommer att gynna Acreo Fiberlab i Hudiksvall. Avtalet garanterar en lÄngsiktig samverkan kring processutveckling och produktion av optisk fiber i Hudiksvall.

– FörsĂ€ljningsavtalet Ă€r vĂ€ldigt positivt för bĂ„de Acreo och Hudiksvallsregionen. VĂ„rt förstĂ€rkta samarbete med Fibercore möjliggör inte bara stora ordrar utan ocksĂ„ nya framtida FoU-projekt”, sĂ€ger Leif Ljungqvist, VD för Acreo Swedish ICT. ”Avtalet hindrar dock inte FoU-samarbeten med andra aktörer vilket Ă€r viktigt för ett oberoende forskningsinstitut som Acreo Swedish ICT.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 22:05 V11.10.12-1