Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© dirk ercken dreamstime.com Elektronikproduktion | 04 september 2014

Mats Odell ska leda innovationsprogram för smartare elektroniksystem

Mats Odell har tillsatts för att leda ett nytt Innovationsprogram i mÄngmiljonklassen för svenska smartare elektroniksystem.
VINNOVA, Energimyndigheten och Formas finansierar ett nytt strategiskt innovationsprogram för utvecklingen av elektroniska komponenter och system. Branschen fÄr dÀrmed en riktad FoI-finansiering dÀr hittills 90 miljoner kronor har allokerats för kommande tre Är. Industrin förvÀntas bidra med lika mycket till, det vill sÀga totalt satsas cirka 180 miljoner kronor.

Programmet omfattar teknikomrĂ„den som mikro/nanoelektronik, fotonik, mikromekanik, kraftelektronik och inbyggda system och har tagits fram i samverkan mellan Acreo Swedish ICT, Branschorganisationen Svensk Elektronik, Chalmers, KTH, LTU, PhotonicSweden och Swerea IVF. Innovationsprogrammet, med parollen ”smartare elektroniksystem för Sverige” Ă€r nu under uppstart och en styrelse Ă€r tillsatt, med Mats Odell som ordförande.

– Sverige har en lĂ„ng tradition av att vara industriland i vĂ€rldsklass. Det Ă€r med engagemang och entusiasm jag nu gĂ„r in i arbetet för att bidra till att Sverige behĂ„ller sin position inom omrĂ„det, vilket i sin tur stĂ€rker svensk ekonomi och dĂ€rmed fortsatt hög vĂ€lfĂ€rd. VĂ„rt mĂ„l Ă€r att Sverige Ă„r 2025 Ă€r ett vĂ€rldsledande industriland inom praktiskt taget alla omrĂ„den dĂ€r vi Ă€r beroende av avancerade elektroniska komponenter och system”, sĂ€ger Mats Odell, som tilltrĂ€der som ordförande efter riksdagsvalet, dĂ„ han lĂ€mnar riksdagen och sitt uppdrag som nĂ€ringsutskottets ordförande.

– Vi Ă€r glada över det breda engagemang som finns och mycket nöjda med den styrelse som nu ska tilltrĂ€da. Projektpengarna kommer att stĂ€rka arbetet med kompetensförsörjning, kunskapsöverföring och interaktion i vĂ€rdekedjorna och vĂ€ssa utpekade tekniska spjutspetsomrĂ„den. MĂ„let Ă€r tillvĂ€xt för Sverige genom ökad innovations- och konkurrenskraft för bĂ„de branschen och stora delar av övrig svensk industri”, sĂ€ger Michael Lögdlund som Ă€r programchef.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2