Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© jakub krechowicz dreamstime.com Elektronikproduktion | 08 september 2014

Electrolux köper GE Appliances

Efter mÄnga turer stÄr det nu klart: Electrolux har tecknat avtal om att förvÀrva General Electrics vitvaruverksamhet för en kontant köpeskilling om 3,3 miljarder dollar (23,4 miljarder kronor).
”Det hĂ€r Ă€r ett historiskt ögonblick för Electroluxkoncernen, och en viktig strategisk affĂ€r som tar vĂ„rt företag till en helt ny nivĂ„ sett till global rĂ€ckvidd och marknadsnĂ€rvaro. GE har ett starkt premiumvarumĂ€rke inom vitvaror med produkter av hög kvalitet, som kompletterar vĂ„ra egna starka varumĂ€rken och förbĂ€ttrar vĂ„r nĂ€rvaro i Nordamerika”, sĂ€ger Keith McLoughlin, vd och koncernchef för Electrolux. ”FörvĂ€rvet, som Ă€r vĂ„rt största nĂ„gonsin, ger oss ocksĂ„ den storlek och styrka som krĂ€vs för att vi ska kunna öka investeringstakten i produktutveckling och global tillvĂ€xt.”

”Electrolux Ă€r det rĂ€tta globala företaget för vĂ„ra kunder, konsumenter och anstĂ€llda. GE Appliances medarbetare, starka varumĂ€rken inom vitvaror, distribution och servicenĂ€tverk kompletterar Electrolux pĂ„ ett bra sĂ€tt i dess ambition att öka tillvĂ€xten i USA.” sĂ€ger Jeff Immelt, styrelseordförande och koncernchef för GE.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1