Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© costasz dreamstime.com Komponenter | 08 september 2014

Impact Coatings stuvar om rejält

Impact Coatings kommer att dela upp verksamheten i ett holding-bolag och tvÄ systerbolag, det ena inriktat pÄ MaxPhase och det andra pÄ belÀggningssystem baserat pÄ bolagets Lean-PVD.
Det Àr en en hel del som förÀndras i belÀggningsföretaget Impact Coatings. I syfte att ytterligare öka marknadsfokus, har Impact Coatings styrelse beslutat organisera den nuvarande verksamheten i ett holdingbolag och tvÄ systerbolag. Det ena systerbolaget skall anpassas till att pÄ bÀsta sÀtt exploatera företagets MaxPhase-processer, dÀr bland annat belÀggningar för brÀnsleceller ingÄr. Det andra bolaget renodlas som leverantör av belÀggningssystem bland annat baserat pÄ bolagets Lean-PVD-erbjudande.


"Beslutet Àr pÄkallat av ett behov att ytterligare optimera resurserna för att skapa affÀrer. Avsikten Àr att mer kraftfullt kunna anpassa respektive verksamhet till de vÀsentligt skiljda förutsÀttningar som rÄder för de tvÄ olika marknadsomrÄdena", skriver bolaget.

samtidigt kommer all operativ verksamhet förlĂ€ggas i dotterbolagen. Bolagets nuvarande vd, Henrik Ljungcrantz, tilltrĂ€der som vd för det nybildade ”MaxPhase-bolaget”. Bolagets nuvarande operativa chef, Torsten Rosell, tilltrĂ€der som vd för det nybildade ”System-bolaget”. Beslutet medför ocksĂ„ att bolagets nuvarande CFO, Claes Pettersson tilltrĂ€der som vd för det blivande moderbolaget i koncernen, nuvarande Impact Coatings AB. Claes har varit CFO i Bolaget sedan 2007 och beskrivs ha en gedigen erfarenhet av ledarskap frĂ„n bland annat Alfaskop AB och Kreatel Communications AB.

Ingen förÀndring av personalstyrkan, annat Àn fördelning mellan de tvÄ systerbolagen respektive moderbolaget, Àr planerad i samband med förÀndringen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1