Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© abb Elektronikproduktion | 09 september 2014

ABB vill revolutionera monteringsjobben

Kraft- och automationsföretaget ABB beskriver den som innovativ och personsÀker, vi talar naturligtvis om YuMi, ABB's nya tvÄarmade robotlösning för samarbete vid montering.
ABB presenterar sjÀlva YuMi som framtidens samarbete mellan mÀnniska-robot. Huruvida det stÀmmer lÄter vi vara osagt, men vi kan absolut hÄlla med om att det finns en hel hÀftiga aspekter med den hÀr roboten.

YuMi Àr en tvÄarmad robot konstruerad för en ny era inom automation, till exempel vid montering av mindre komponenter, dÀr mÀnniskor och robotar arbetar sida vid sida. YuMi har Àven förmÄgan att kÀnna och se. Robotens mjuka vadderade armar tillsammans med en beröringskÀnslig teknik gör den sÀker för mÀnniskor den arbetar tillsammans med.

YuMi har utvecklats för att inledningsvis möta behovet av flexibla och flyttbara produktionslösningar inom elektronikindustrin för konsumentprodukter. Den kommer dÀrefter i ökande grad att lanseras för att tÀcka andra marknadsomrÄden.

“YuMi kommer att förĂ€ndra mĂ„nga mĂ€nniskors syn pĂ„ tillverkning och industriprocesser” sĂ€ger Pekka Tiitinen, chef för divisionen Discrete Automation and Motion. ”YuMi öppnar en oĂ€ndlig mĂ€ngd möjligheter. Vi befinner oss i inledningen av en mycket spĂ€nnande ny era inom industriell automation”

Per Vegard Nerseth, chef för ABB:s globala robotverksamhet tillĂ€gger ”Att ge roboten namnet YuMi Ă„terspeglar den sanna betydelsen av samarbetet mellan mĂ€nniska och maskin. MĂ€nniskor och robotar delar pĂ„ arbetsuppgifterna sida vid sida pĂ„ ett sĂ€tt som vi aldrig kunnat förestĂ€lla oss tidigare”.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1