Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© norebbo dreamstime.com Elektronikproduktion | 10 september 2014

ABB tog hem order värd 103 miljoner dollar

ABB har tagit hem en order vÀrd 103 miljoner dollar gÀllande leverans och installation av elektriska system och motorer i en modern jÀrnmalmsgruva i Carajåsbergen i norra Brasilien.
BestÀllningen kommer frÄn det brasilianska gruvföretaget Vale och ingÄr i en större kapacitetsutbyggnad av gruvan S11D.

Ordern följer pÄ ett tidigare kontrakt vÀrt 140 miljoner dollar i S11D-projektets första fas dÀr ABB:s uppdrag var att leverera och installera automation och elektrisk utrustning i processanlÀggningen som separerar jÀrnmalmen frÄn schaktmassorna.

ABB ska nu leverera en 230 kV inmatningsstation för att ansluta gruvan till elnÀtet sÄvÀl som 42 sekundÀra stÀllverk. Dessa sekundÀra stÀllverk kommer att vara inneslutna i ABB:s mobila elrum och vara fabriksmonterade, moduluppbyggda, utomhusplacerade sub-stationer konstruerade för att rymma en mÀngd elektrisk utrustning och automationsutrustning. ABB ska ocksÄ leverera elmotorer som ska driva gruvans bandtransportörer.

”Jag Ă€r stolt över att den goda relationen mellan ABB och Vale sedan mer Ă€n tio Ă„r kulminerar i detta pionjĂ€rprojekt som sĂ€tter ny standard för produktivitet, hĂ„llbarhet och sĂ€kerhet”, sĂ€ger Veli-Matti Reinikkala, chef för ABB:s division Process Automation. ”Det tvĂ€rdivisionella samarbetet i projektet möjliggör en vĂ€l integrerad kraft- och automationslösning, en viktig differentieringsfaktor för ABB.”

ABB:s första kontrakt för S11D, som meddelades i september 2012, var att installera och ta i drift den primÀra fördelningsstationen.

I denna nÀsta fas ska ABB utöka elektrifieringen till att omfatta system för schaktmaskiner, pÄlastningsmaskiner och bandtransportörerna i sjÀlva gruvan.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2