Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© evertiq Elektronikproduktion | 11 september 2014

Tre bidrag gör upp om innovationstitel under Tec Lund 2014

Med stormsteg nÀrmar vi oss den 25 september och Ärets upplaga av Tec i Lund. DÀr kommer vi att fÄ stifta bekantskap med tre företag som slÄss om en prestigefylld titel - och en miljon i potten.
Om du besökte Tec Lund 2013 satt du förhoppningsvis i publiken under kontraktstillverkaren Inissions stora InnovationstÀvling. Om inte fÄr du chansen igen nÀr en segrare Äter ska koras.

Initiativtagare till tĂ€vlingen Ă€r alltsĂ„ Inission och med pĂ„ tĂ„get har de SEB och Almi Företagspartner. Det Ă€r ocksĂ„ dessa tre parter som kommer att utgöra juryn - med dagens svĂ„raste jobb. Just nu hĂ„ller man som bĂ€st pĂ„ med att gĂ„ igenom bidragen som kommit in – ocksĂ„ detta Ă„r en mĂ€ngd idĂ©er av varierande slag. Bland dessa kommer nu tre finalister att vĂ€ljas ut.

– Vi vĂ€rderar sjĂ€lvklart idĂ©n men det Ă€r i slutĂ€ndan entreprenören eller entreprenörerna som Ă€r viktiga. De hĂ€r grejerna som visas upp mĂ„ste ju till slut ocksĂ„ sĂ€ljas. Det gĂ€ller att fĂ„ ut sin produkt pĂ„ marknaden för att det ska bli rörelse, sĂ€ger Inissions Managing Director Olle Hulteberg.

Han har sjÀlv varit med och startat upp flera bolag och kan kÀnna igen sig sjÀlv pÄ den plats dÀr deltagarna nu befinner sig.

– Entreprenörskap Ă€r nĂ„got som verkligen intresserar mig och kikar man pĂ„ det rent statistiskt sĂ„ Ă€r det sĂ„ att de som blir framgĂ„ngsrika Ă€r de som snabbt hittar en substantiell kund – det Ă€r dĂ„ man kan bygga ett framgĂ„ngsrikt bolag.

Hur lÄngt gÄnget Àr dÄ sökandet efter de tre finalisterna?

– Vi börjar sĂ€tta oss ned och vĂ€rdera alla bidragen nu för att sammanstĂ€lla vad vi tycker och till slut försöka urskilja finalisterna. Jag upplever att det har varit en höjd nivĂ„ pĂ„ bidragen i Ă„r, vi har ju som krav att deltagarna mĂ„ste ha ett AB. Vi har fĂ„tt in bidrag som Ă€r bra och flera som Ă€r jĂ€ttebra. Det blir som vanligt ett svĂ„rt jobb för juryn.

Den 25 september kommer de tre finalisterna under ett antal minuter fĂ„ presentera sin idĂ© pĂ„ scenen inför bĂ„de publik och jury. DĂ€refter kommer vinnaren att koras – och en check med en miljon kronor i produktionstjĂ€nster rĂ€cks över.

TEC Lund 2014 arrangeras pÄ Scandic Star Hotel. Att besöka eventet Àr kostnadsfritt. För anmÀlan och mer information om vad dagen har att erbjuda besök denna lÀnk.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1