Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© grzegorz kula dreamstime.com Elektronikproduktion | 12 september 2014

Volumental får 20 miljoner och startar samarbete med Intel

3D-företaget Volumental har tagit in 20 miljoner kronor, en av de största sÄddinvesteringarna i Sverige. Dessutom startar ett samarbete med Intel.
Under ledning av Silicon Valley-investeraren FOUNDER.org och Stockholmsbaserade MOOR fÄr nu svenska Volumental pengar till verksamheten. Volumentals plattform bygger pÄ tvÄ revolutioner som sker just nu: kameror med 3D-funktion som blir alltmer vanliga i mobila enheter, och det faktum att 3D-skrivare blir alltmer exakta, prisvÀrda och tillgÀngliga. Volumentals mjukvara anvÀnds för att noggrant scanna av mÀnniskokroppen med hjÀlp av enkla 3D-djupkameror.

Flera "proof of concept"-projekt inom ortotik och e-handel pÄgÄr, bland annat ett projekt med Intel som anvÀnder 3D-djupkÀnnande bÀrbara datorer för att individanpassa skor. Det projektet visades upp vid Intel Developer Forum i San Francisco den 10 september och kan komma att lanseras i slutet av Äret. Volumental förestÀller sig en framtid dÀr all tillverkning Àr helt individualiserad och lokal, och planerar att anvÀnda investeringen för att fortsÀtta stÀrka teamet och lansera sina första produkter pÄ resan mot den visionen.

− NĂ€sta vĂ„g av konsumentval kommer att drivas av masskundanpassning och möjliggöras av online-konfigurationstekniker som 3D-scanning. Volumental Ă€r absolut den bĂ€sta av de bĂ€sta inom teknik och produktifiering runt 3D-visualisering. Vi Ă€r mycket glada över att arbeta med Volumental och hjĂ€lpa vĂ€rlden omkring oss förvandlas frĂ„n "one size fits all" till individanpassning för alla, sĂ€ger Michael Baum.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1