Annons
Annons
© tamas ambrits dreamstime.com Teknik | 15 september 2014

ABB stärker kraftinfrastrukturen i New Jersey

ABB har vunnit en order värd drygt 30 miljoner dollar på leverans av gasisolerade ställverk (GIS) till kraftstationer i den amerikanska delstaten New Jersey.
Beställare är kraftbolaget Public Service Electric & Gas (PSE&G). ABB:s uppdrag inkluderar konstruktion, leverans och driftsättning av 550 kV GIS-ställerk av typen ELK-3.

”ABB har levererat GIS till flera av PSE&G:s projekt och vi är glada att få samarbeta med dem igen”, säger Bernhard Jucker, chef för ABB:s division Power Products. ”Vår kompakta GIS-teknik kommer att stärka kraftöverföringsnätet och underlätta tillförlitliga elleveranser till hushåll och näringsliv i regionen.”

I kraftsystem används ställverk för att övervaka, skydda och isolera elektrisk utrustning. GIS-teknik innebär att nyckelkomponenter inklusive brytare, kontaktorer och ledare skyddas med hjälp av isolergas.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2