Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© dmitriy shironosov dreamstime.com Komponenter | 16 september 2014

Ascatron AB och Norstel AB i kisel-samarbete

De svenska företagen Ascatron AB och Norstel AB har ingÄtt ett samarbetsavtal om att gemensamt bearbeta marknaden för epitaxi med kiselkarbid.
Norstel och Ascatron Àr redan leverantörer av epitaxi till kraftelektronikindustrin, men genom att dela kompetenser, utrustning och kapacitet, rÀknar företagen med att kunna ta fler affÀrer. Andra skÀl för samarbetet uppges vara nya hÄrdare krav för epitaxi i form av ökad lagertjocklek, mer avancerade strukturer och högre kvalitet. Kraven kommer frÄn komponentillverkare som siktar pÄ högre spÀnningar, nya komponenttyper och generellt bÀttre utbyte av substraten i sin tillverkning.

Medan Norstel har sin tyngdpunkt pÄ kristalltillvÀxt och kiselkarbid-substrat med epitaxi för volymproduktion, Àr Ascatron specialiserade pÄ kundanpassad epitaxi och komponentutveckling.

”Genom att kombinera Norstels beprövade produktionskapacitet med vĂ„rt materialkunnande kommer vi att kunna bistĂ„ med alla typer av epitaxi. Allt frĂ„n serieproduktion för SiC-Schottky och SiC-MOSFET till prototyptillverkning av tjock epitaxi med pĂ„ vĂ„r unika buffert-teknologi för bipolĂ€ra komponenter som PiN dioder och IGBT’er”, sĂ€ger Ascatrons vd Christian Vieider.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2