Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© /Fun General/2012/ Elektronikproduktion | 18 september 2014

Ericsson lägger ned modem-verksamheten

Ericsson har beslutat att lÀgga ned verksamheten inom modem och istÀllet flytta delar av modemverksamhetens resurser till FoU inom radionÀt (inklusive sÄ kallade small cells).
Telekombolaget Ericsson meddelar idag att den framtida utvecklingen av modem kommer att upphöra och att delar av resurserna flyttas till forskning och utveckling (FoU) inom radionÀt för att bÀttre tillvarata tillvÀxtmöjligheter. FörÀndringen i strategi för modemverksamheten Àr en del av den tidigare kommunicerade planen att utvÀrdera verksamheten och dess framtid.

För att ta tillvara pÄ möjligheter inom radionÀt, framförallt inom sÄ kallade small cells, energieffektivitet och M2M-kommunikation, har Ericsson ett omedelbart behov av att öka FoU med cirka 500 medarbetare. Delar av modemorganisationen har relevant FoU-kompetens som stödjer denna tillvÀxt.

Ericsson tog över modemverksamheten nÀr det JV, som Àgdes tillsammans med STMicroelectronics, splittrades i augusti 2013. Sedan dess har modemverksamheten fokuserat pÄ att fÄ den första produkten med ett integrerat Ericsson-modem pÄ marknaden. Detta uppnÄddes i augusti 2014 med modemet M7450, som Ericsson fortsÀtter att leverera till kunder. Sedan övertagandet har modemmarknaden utvecklats i en riktning som har reducerat den adresserbara marknaden för tunna modem. Utöver detta rÄder stark konkurrens, hÄrd prispress och en allt snabbare takt för teknisk innovation. FramgÄng pÄ denna utvecklade marknad förutsÀtter omfattande FoU-investeringar. Som en konsekvens av detta har Ericsson beslutat att upphöra med utvecklingen av modem och istÀllet fokusera pÄ möjligheter inom radio.

Ericsson inleder nu lokala MBL-förhandlingar med arbetstagarrepresentanter för att bestÀmma nÀsta steg.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2