Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© /EMS Production/ Elektronikproduktion | 18 september 2014

Östergötland får ny industrigrupp

Nio industriföretag i Östergötland har valt att starta ett samarbete med det gemensamma marknadsbolaget Motala IndustriGrupp. Inkluderat finns allt från teknikkonsulter, elektronik, automationsbolag och mekanisk verksamhet.

BIlden: Mikael Pettersson, Be-Pe Plåt och Mekaniska, Johan Vigren och Åke Grandin, Prodimo, tillsammans med Motala IndustriGrupps nyanställde marknadschef Urban Jonsson.
Flera av de nio företag som ingår i Motala IndustriGrupp har i många år samarbetat för att kunna leverera helhetslösningar till sina kunder. Under vintern började Åke Grandin och Johan Vigren, ägare till elektronikproducenten Prodimo i Motala, och Mikael Pettersson, som driver Be-Pe Plåt & Mekaniska i Motala, fundera på hur samarbetet skulle kunna fördjupas för att stärka företagens konkurrenskraft. – Det finns en tydlig trend – våra kunder vill ha mer kompletta leverantörer och de vill jobba med en kontakt. Genom att bilda ett marknadsbolag för de nio företagen kan vi erbjuda samtliga företags kompetenser, samtidigt som vi behåller flexibiliteten och närheten till våra kunder, säger Mikael Pettersson. – Det här förbättrar våra möjligheter att konkurrera med multinationella tillverkare. Vi vet att vi klarar av att jämföras med priserna i både Asien och Östeuropa, nu har vi också breddat vår kompetens och kan leverera helhetslösningar, säger Urban Jonsson, marknadschef på Motala Industrigrupp.* Företagen i Motala IndustriGrupp sysselsätter sammanlagt ungefär 100 anställda och omsatte cirka 130 miljoner under 2013. Urban Jonsson, nyanställd marknadschef på Motala IndustriGrupp, för nu diskussioner med flera företag som ser samarbetet som ett alternativ till att lägga produktion utomlands. Med i gruppen finns: Be-Pe Plåt & Mekaniska Verkstads AB,Motala – plåtbearbetning, mekanisk bearbetning, svets och vattenskärning. Prolego AB, Motala – automationsteknik, konstruktion och prototyper av produktionsstödsutrustning. Prodimo AB,*Motala – kretskortstillverkning och apparatskåpsbyggen.. Galfa Ytbehandling, Motala – ytbehandling, som elförzinkning, svartoxidering, tenn, koppar och silver. SQ Sverige AB, Motala – pulverlackering, blästring, svets och montage. BrandFactory, Linköping – produktmärkning, profilering och screentryck. LGN Construction AB, Motala,- konstruktionstjänster och tekniska produktlösningar. Motala Plast & Verktygs AB, Motala - formsprutning av plastdetaljer och konstruktion av verktyg. Syncore Technologies, Linköping - teknikkonsultbolag, designar och förvaltar inbyggda elektroniska system för bland annat bil-, flyg- och processindustrin.
Annons
2022-01-20 15:01 V20.1.11-1