Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© evertiq Teknik | 25 september 2014

Grattis, Lara Diagnostics!

Louise Warme, Rui Chen och Caroline Blomqvist vid Lara Diagnostics fick ta emot miljonen frÄn Inission, Almi Företagspartner och SEB nÀr den stora innovationstÀvlingen idag avgjordes pÄ TEC 2014 Lund.
PÄ bilden: Almis Anders Norman tillsammans med tÀvlingsgeneral Olle Hulteberg.
– Det hĂ€r kĂ€nns helt fantastiskt. Tack vare Inission kan vi ta nĂ€sta steg. Det Ă€r givetvis jĂ€ttekul för oss men framför allt för vĂ„ra patienter. Vi vill ocksĂ„ passa pĂ„ att tacka Flemmingsberg Science, Almi, Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs Universitet och KTH Innovation, sĂ€ger Louise Warme.

Lara Diagnostics arbetar med en produkt som diagnostiserar skador pĂ„ delar av nervsystemet som inte Ă€r hjĂ€rna eller ryggmĂ€rg, det vill sĂ€ga perifera nervskador. Även om mycket fokus under presentationen kom att handla om nervskador vid diabetes finns det en rad anvĂ€ndningsomrĂ„den, bland annat vid skador som uppstĂ„r vid exempelvis HIV eller Cancer.

Vart befinner sig dÄ bolaget idag?

– Vi har tagit fram tre generationer av prototyper och vi hĂ„ller nu pĂ„ att utveckla den fjĂ€rde. Det Ă€r den vi tĂ€nker oss att ta till produktion. Sedan ska vi börja med det regulatoriska mot CE-mĂ€rkning och pĂ„börja kliniska studier, sĂ€ger Caroline Blomqvist.

Vad innebÀr vinsten för er?

– Det möjliggör att vi kan tillverka prototypen, nĂ„got som annars innebĂ€r en stor kostnad för oss. Det Ă€r lite enklare att komma igĂ„ng nĂ€r man har en miljon att anvĂ€nda, sĂ€ger Rui Chen.

Juryn hade i Är ett extra svÄrt arbete, nÄgot som dock fÄr ses som positivt:

– Varje Ă„r har nivĂ„n ökat och det tycker vi kĂ€nns tydligt just i Ă„r. Sedan har vi alltid haft vĂ€ldigt bra vinnare. Det hĂ€r var den tuffaste utmaningen juryn hittills stĂ€llts inför. Alla tĂ€vlande stack ut pĂ„ nĂ„got sĂ€tt och det har varit en utmaning att stĂ€lla dem mot varandra, sĂ€ger Inissions Olle Hulteberg.

– Jag tycker att det Ă€r spĂ€nnande att lyssna pĂ„ hur processen har varit. Vi i Almi Ă€r vana att lĂ€sa idĂ©beskrivningar men jag fĂ„r sĂ€ga att jĂ€mfört med de vi ofta fĂ„r in Ă€r det vĂ€ldigt hög nivĂ„ pĂ„ det hĂ€r. Det gör det bĂ„de spĂ€nnande och svĂ„rare, sĂ€ger Anders Norman frĂ„n Almi.

Bilder © Evertiq
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2