Annons
Annons
Elektronikproduktion | 03 april 2002

Order till Viking

Viking Telecom erhåller order på mikrovågs-länkar från en ny kund i Tyskland.
Viking Telecom ABs helägda dotterbolag Viking Microwave AB, har i dagarna erhållit en order på det så kallade Link155-konceptet som innehåller accessprodukter för radiolänk, fiber och koppar.

Ordern är den första på den tyska marknaden och innefattar mikrovågslänken, Link155 IP. Kunden är en av Tysklands största system- och radiolänkintegratörer. Ordervärdet uppgår till ca 3,5 miljoner SEK och leveranserna påbörjas under andra kvartalet 2002.

Link155 IP är en SDH-baserad radiolänk med Ethernet-funktionalitet och har en överföringshastighet på 140Mbit/s. Radiolänken erbjuds med olika trafikgränssnitt och är den första länken med inbyggd L3/IP routerfunktionalitet. Själva bandbredden kan kontrolleras per port, något som många operatörer efterfrågar för att reducera kostnaden per kundanslutning samt minimera mängden utrustning per installation.

- Ordern bekräftar att vår satsning på utveckling av högkapacitetslänkar börjar ge resultat och att Link155-konceptet är konkurrenskraftigt på marknaden, säger Viking Telecoms VD, Carl Schneider.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1