Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© jakub krechowicz dreamstime.com Elektronikproduktion | 26 september 2014

KA Elektronik berättar om storinvesteringen

Tidigare under Ă„ret gjorde KA Elektronik i Åtvidaberg det som ska leda till ytterligare tillvĂ€xt: En investering pĂ„ sju miljoner som ska fördubbla kapaciteten.
Kontraktstillverkaren KA Elektronik har högt stÀllda mÄl och har inte kÀnt av nÄgon avmattning. IstÀllet tror man pÄ en omsÀttning som ökar med runt 20 procent i Är och dÄ med god lönsamhet. Prognosen sÀger ytterligare tillvÀxt nÀsta Är. DÄ kommer nÀmligen - bland annat - en hel del kunder som idag Àr i upprampningsfas att fÄ ett större genomslag i bolagets rÀkenskaper.

I samband med tillvÀxtmÄlen och det faktum att marknaden tuggar pÄ har bolaget investerat runt sju miljoner kronor i ny utrustning.

– Vi har bland annat investerat i en ny ytmonteringslina. Den ger oss ökad flexibilitet och samtidigt kan vi fördubbla kapaciteten. Tanken förutom att förnya vĂ„r utrustning Ă€r att vi ska öka vĂ„r flexibilitet och snabbt kunna köra prototyper och snabbjobb i en lina utan att det pĂ„verkar planerad produktion, förklarar vd Anders H Bouvin.

Den nya ytmonteringslinan Àr av mÀrket Siplace frÄn ASM. Valet föll pÄ denna tillverkare dÄ den befintliga linan Àven den Àr Siplace. Utöver det har man ocksÄ köpt en ny SMT-ugn frÄn Kretsteknik samt en ny DEK screentryckare frÄn Scanditron.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1